Matmedvetens Julhälsning

 Vill önska er alla en riktigt God Jul.

Har haft en hektisk tid så här men det har väl alla mer eller mindre så här års. Under några veckor har jag ägnat mig åt en distanskurs i E-hälsa. Superintressant att få djupare kunskap och kunna diskutera och reflektera över dagens utbud av medicin och hälsa bland annat genom internet. Information och livsstilsfrågor som ofta bygger på fakta och beprövad erfarenhet men inte alltid. Detta informationsflöde som vi får till oss i mängder. Det är inte lätt att hitta det som är seriöst och välunderbyggt. En ständigt ökat utbud av webbsidor. Även från offentlig verksamhet och många privata företag eller bloggare.

Vinter

Matmedveten – min hemsida är mitt sätt att kunna påverka människors vardag. I nuläget behövs kanske inte så många fler matförslag och ideér för det ”matas” vi med hela tiden. Just nu behöver vi alla kanske stressa av och bara njuta av att vara tillsammans med familj och vänner.

Jag stressade av och njöt faktiskt av att ta en stund och röra ihop en kaka igårkväll. Den var superenkel och vips en fantastisk god saffranspannkaka. Receptet är knyckt just för att stressa av. Tack Matgiken för den goda kakan.

Snart är det Jul och då är det härligt att frossa i en guldgul läckerhet som smakar gudomligt.

Saffransostkaka

Vill du kan du öka mängderna till 1½ eller dubbel sats och ge bort en guldig dröm i julklapp.

500 g keso 4 ägg 2 dl grädde 1 dl mandelmjöl 1 tsk fiberhusk 1 kuvert saffran (0,5 g) ev. 2 msk sukrin el. honung smör till formen, (1 riven bittermandel)

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Häll keson i en sil och skölj av den under kranen. Låt rinna av medan du fortsätter.
  • Blanda ägg, grädde, mandelmjöl, saffran och eventuell sötning i en bunke. Rör ner keson.
  • Häll smeten i en smörad ugnsform och ställ in i nedre delen av ugnen. Grädda i 45–50 minuter, tills ostkakan har stannat.
  • Låt svalna och servera med lättvispad grädde och bär.

Ha en bra Matmedveten Julhelg!

Kommentarer inaktiverade.