LCHF

Ta tag i din vardag och forma ditt liv och dig själv utifrån ett helhetsperspektiv med hälsa i fokus

LCHF är inte en diet eller en bantningsmetod utan en livsstil där naturlig mat ska vara grunden i kosthållningen. LCHF står för Low Carb High Fat, vilket innebär ett lågt kolhydratintag med ett högre fettintag än den kost vi vanligtvis brukar äta eller fått rekomendationer att äta för en optimal hälsa eller viktnedgång.

Människans har genom årtusenden levt som jägare och samlare där naturens skafferi var det som ursprungligen var bas i kosthållningen. Nötter, frön, skaldjur och kött, främst i form av inälvsmat.

Evolutionen har inte ändrat cellernas funktion i människokroppen till att behöva fettfattiga och konstgjorda tillsatser i vår mat. Vi är skapta för den naturliga maten som kan erbjudas genom matmedvetande, främst med ekologiska produkter utifrån vår ekonomiska situation och val. Ett hållbart levnadssätt där vi alla kan dra nytta av naturens läkande kraft.

Det du kan göra utifrån dina val, din ekonomiska situation och engagemang kommer att göra skillnad. Välj de råvaror som finns tillgängliga och de gånger du kan så väljer du ekologiskt! Ta tag i situationen och se vad LCHF kan göra för dig. Till att börja med kan Kostdoktorns LCHF för nybörjare vara en bra start.

Låter det för bra för att vara sant? Kan det fungera för dig?

 

Läs mer om LCHF