Matmedveten

Matmedveten i Stockholm är inriktad på kostrådgivning till dig som privatperson, företagare eller förening.

I huvudsak kring Hälsoproblem, Viktminskning och Rådgivning relaterade till livstil och kost.

Individuell kostrådgivning under en längre tidsperiod där vi tittar på helheten i din vardag.

Kurs med ett upplägg löpande över en period av 6-8 tillfällen. Där vi tar upp allt ifrån vår ursprungliga kost till en mer specifikt upplägg hur du ska förändra din vardag.

Föreläsning där grunderna för en kostrelaterad livsstilsförädring tas upp under 1 – 2 timmar.

 Vem ligger bakom Matmedveten?

Jag heter Eva och är lic. kostrådgivare utbildad på MF Hälsoutbildningar i Stockholm. Jag är även leg. arbetsterapeut med mångårig erfarenhet av motivationsarbete. I nästan tio år arbetade jag  som dagbarnvårdare med fokus på barns mat och välbefinnande.

Stora delar av mitt liv har kretsat kring mat och matvanor. Mycket beror på att min man som ung fick diabetes och vår vardag sedan dess fokuserats på bästa möjliga kontroll för honom, trots varierande kostråd från omgivningen. Jag har också tre idag vuxna barn som hela sin uppväxt har ”matats med nyttigheter”.

Min mamma växte upp på ett jordbruk i skärgården, vilket gjorde att det aldrig var tal om lättprodukter eller färdigmat under min barndom. Från henne fick jag tankar om att utnyttja naturen och vad den ger oss, det har satt spår som har funnits med mig hela livet.

Hembakat bröd, bregott, smör och hemmagjord nyponsoppa fick hela familjen hemma hos mig som vardagsmat, även alla de barn som passerade hemma hos mig under de år jag var dagbarnvårdare. Någon dietist som utbildade oss dagmammor rynkade lite på pannan när jag talade om att barnen fick röd mjölk och smörstekta pannkakor.

Mitt intåg i LCHF världen har skett successivt under 2000-talet och detta till stor del av att min mans diabetes. Men även att undvika att detta blev ett arv till våra barn. Att påverka kroppens funktioner med mat har hela tiden fascinerat mig och under de sista två åren har en lågkolhydratkost varit hela familjens levnadssätt. Nu är det otroligt positivt att känna att jag mår bra, känner mig pigg och har energi över till annat än vardagen.

Jag har en vision att kunna hjälpa människor med deras vardag och matvanor och allt som är kopplat till det. Jag tror fullt och fast på att man kan förändra sin livsstil och förebygga sjukdomar med att aktivt göra val. Detta med naturliga råvaror för att läka kroppen och ge den förutsättningar att fungera korrekt. Vår kropp är ett underverk – en makalös sammansättning av celler som behöver rätt bränsle.

Att ta till mig vetenskapen och det som genom forskning och beprövad erfarenhet är en grund som gör att jag känner mig trygg i det jag lär ut. Det handlar inte om andelen kolhydrater i kosten utan en vägledning där det är din kropp som bestämmer vad den vill ha. Ingen är den andra lik. Det är hela tiden individens behov och förutsättningar som måste tillgodoses.

Låt mig hjälpa dig med det jag brinner för! Hitta en väg att må bra med naturlig mat.