E-hälsa, det är väl vad det handlar om.

Jag har idag börjat ett nytt spännande projekt med rubriken E-hälsa.

Det är väl det som dagens rika utbud av hälsoinformation handlar om. För vad är väl internet och all information både kring vård, hälsopromotion och livstilsförändringar än hälsokunskap genom informations och kommunikationsteknik.

Jag hittade denna bild hos microsoft.eu/portugal. Den talar för att bättre hälsa för alla och allas delaktighet och ansvar. Det är just vad jag tar fasta på!

Men sen blir man ju ganska konfunderad kring våra Dagstidningarnas rubriker och veckomagasinens rika flora av all sköns råd.

Jag har ju mina favoriter där jag vet att t ex Andreas Eenfeldt – Kostdoktorn uppdaterar och kritiskt granskar fakta.

Dagens bloggämne är där: Lärdom från Hälsolarm i Media.

Har du någon gång suckat över hälsolarmen i tidningarna och beslutat dig för att helt enkelt strunta i dem? Det gjorde du nog rätt i. Kolla in det här, en DN-artikel från härom året.

Och sen en tid senare detta!

På vilket ben ska vi stå egentligen. Mitt råd är att lyssna på dem som har tid och möjlighet att lägga ner sin själ i att få fram ett rättesnöre. En hjälp att sålla i djungeln av information.

Jag ser alltid fram emot att läsa t ex Annika Dahlqvists blogg, alla mina kostrådgivarkollegors bloggar, Jonas Bergqvists på MF hälsocenter och många många fler.

De officiella sidorna med information kring hälsa och vård t ex Vårdguiden, Livsmedelsverket, Socialstyrelsen och många fler där det inte alltid är lätt att få fram fakta som är aktuell och därför inte för mig helt trovärdig. Även om det bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet så kanske en del behöver uppdateras.

E-hälsa handlar bland annat om vår vilja att söka fakta och framför allt ha möjlighet och kunskap hur man söker. Det är de kommande generationernas tider. Vi måste förbereda oss på att kunna ge våra kunder kunskap och valmöjligheter att må så bra som möjligt – en optimal hälsa genom E-hälsa.

Kommentarer inaktiverade.