Matinspiration för alla!

En hel massa matfoton blir det i vår familj.

Makens arbetsresor med kulinariska lockelser tar hem inspiriation för vår mat. Vi har tillsammans samlat idéer från gemensamma semesterresor. Vi har matfoton för flera fotoböcker. Oftast blir vår matlagning hemma även grund till härliga bilder som lockar smaklökarna. Dessutom har övriga familjen foto- och matintresse. Från när och fjärran.

Som nu under påskhelgen där min fantastiska dotter fotar allt som finns att fota och allt som finns som ögonfröjd. Det är ju inte svårt vid ett nydukat festbord. Den härliga påskmaten som passar allas smak och kostinriktningar.

Vi åt ägg, sill, ost, köttbullar och prinskorvar i långa banor. Avslut med en härlig citronglass gjord ur kokboken LCHF till fest och helg. Allt går att förnya och sätta sin egen prägel på. Prova!

 

Marie Oredsson Mitt Rum

Men sen till vardags är det är inte helt lätt att hitta på kvällsmat och innehåll till familjens matlådor men ett bra sätt är att söka inspiration genom ett helt bibliotek av härliga kokböcker. Många har nu varit aktuella genom årets stor bokrea ute i handeln. Hoppas du passade på annars kanske du kan hitta några kvarvarande exemplar för halva reapriset!

Hos oss är det alltid råvarorna som får vara grunden i vad som ska tillagas. Kanske en LCHF-app eller googla på ingredienserna och se vad som kommer upp. Helt fantastiskt redskap att förnya dina matvanor.

Champinjonsoppa som torsdagsmiddag.

1 lök

1 purjolök

1 vitlök solo

500 g champinjoner -skivade smörstekes

2 buljongtärningar ekologiska

5-6 dl vatten

Småputtra de olika lökarna i smör. Häll på buljongen och koka under 10 min. Lägg i svampen och låt den puttra vidare några minuter. Mixa med en stavmixer till en krämig massa och blanda ner 3-4dl crème fraîche.

Njut i skålar med knaperstekt bacon och lite av de stekta champinjonerna.

Ett fantastiskt gott bröd!

1 ägg

1 msk fiberhusk

1dl fibrex

1 1/2 dl vatten

1/2 dl solrosfrön

2msk chiafrön

1/2 tsk bakpulver

1 dl mandelmjöl

1 dryg dl grovt riven ost

Blanda ihop ingredienserna till en ganska fast deg som går att rulla ihop till fyra små bollar. Grädda i ugn på 200 under ca 20 min.

 

Kommentarer inaktiverade.