Har du någon i din närhet med diabetes?

Kostdoktorn fortsätter med att engagera och sprida kunskap kring våra sjukdomar orsakade genom dagens överflöd av ohälsosam mat och dryck. Debattprogramen avlöser varandra kring de problem som bland annat orsakar diabetes.

Har du någon i din närhet som har diabetes eller löper risk att få det? Det metabola syndromet är ett varningstecken som personen borde ta på största allvar.

Socker – en drog?

Påskens frosseri i godis kanske har gett dig tankar kring sockrets effekter på din hälsa. Gårdagens program i SVT Korrespondenterna ger nog alla  en tankeställare. 80% av alla livsmedel i USA innhåller socker. Socker som gör oss sockerberoende. Och orsakar enorma epidemier av sjukdomar. Robert Lustig avslutar programmet med att beskriva hur sjukvårdens resurser i framtiden kommer att uppslukas till att vårda diabetiker.

Hur har vi det med sockersuget och kan vi minska konsumtionen genom en sockerskatt? För mig vore det en ok lösning men frågan är om det hjälper den stora mängden människor som inte har ork att bry sig eller ta reda på fakta. Då är bland annat media en stor hjälp men kanske inte för alla.

 

Kommentarer inaktiverade.