Sommar!

Sommar och lata dagar.

Även mindre tid för tankar på hemsidan och förmedla min passion som Matmedveten. Men tänk så mycket gott som kan tillagas enkelt och smidigt nu under sommarmånaderna. Allt för att passa den late.

Favoriten är nog kokta primörer med smör!

Passa på nu. En god röra med fetaost och creme fraiche passar bra till. Till det lite parmaskinka eller en bit rökt lax.

Vill också flagga för en bra artikel som Matens ganska hätska debatt som bildar läger mellan människor. Allt som allt är vi ju alla olika och har olika anledningar till vårt förhållningsätt till den mat vi vill äta.

Men som Karin Jonsson, nutritionist, doktorand med ett stort intresse för LCHF uttrycker det i artikeln Allt om LCHF – publicerat i Café den 25 juli. 

 

det har bildats en slags vi-och-dem-känsla där den ena parten hugger mot allt som kommer från ”andra sidan” istället för att ödmjukt begrunda och ta till sig informationen och komma med konstruktiv feedback.

 

Diskussion är alltid bra och konstruktivt om man bara lyssnar på den andres åsikter. Lyssna och lär av varandra. Ha en fortsatt bra sommar.

Kommentarer inaktiverade.