Mästerkockens granne lagar påskamat!

Påskaftons morgon började med sol och kylslaget vinterväder.

Som vanligt en liten titt på morgonTV. Ja just idag är det Mästerkocken Sigrid Báhrány som ska intervjuas i sitt eget hem. Hm, var det inte hon som bor i Hammarby Sjöstad och lagar mat med Känsla och Kärlek!

Jo så var det ju. Extra väntan på inslaget men vips så står hon där som mästerkock med blomma i håret och talar om den goda påskmaten. Men det ser ju ut som det är exakt vårt kök hon står i. Eller exakt likadant utseende så det är kanske i vårt kvarter hon bor.

Äntligen går det upp för mig att det inte är Big Brother inspelning i kvarteret då TV 4 bilen står där med uppfälld parabol utan Mästerkocken i köket på Maltgatan. Kanske ska jag gå och ringa på, Gratulera och berätta om att Matmedveten står där och lagar sin version av påskmums och härligheter för att få lite reklam. Nä det blev inte riktigt tid till det för vips har reportern Cissi skuttat in i följebilen och Filmteamet lämnar platsen.

Jaha då blir det att laga den goda maten till familj och släkt istället. Absolut gjord med kärlek och känsla. Precis som en mästerkock ska. Alla äter så de håller på att spricka. Återigen blev påskbordet ännu en succé för hungriga magar. Mellansonen äter för att klara sig utan Svenska smörgåsbordet nu när hans vägar bär till andra sidan jordklotet.

Men själv tycker jag att det Asiatiska köket är en kulinarisk upplevelse så jag kommer här med en påskgul laxcurry från Malaysia som blir superfin på påskbordet någon av de resterande dagarna.

Det får nog vara början på min kokbok! Inte som Sigrids – sponsrad från TV4 ännu vad jag vet i alla fall.

Malaysisk Fiskcurry.

3msk cocosflingor – rostas i wokpanna eller traktörpanna. Lägg över detta i annan skål för att tillsätta senare. Hacka 1 solo-vitlök eller ett par tre klyftor, ca 5cm ingefära och 3  stjälkar citrongräs som du skär i mindre längder och krossar stjälkarna något. 1msk sambal oelek eller 1 röd chilli, urkärnad och strimlad.

Hetta upp 2 msk cocosolja och bryn det hackade ingredienserna några minuter utan att det tar färg. Tillsätt två burkar cocosmjölk av den feta sorten och därefter 2 msk gurkmeja, 2 msk fisksås, en ekologisk hönsbuljontärning och låt det därefter småputtra i ca 10 till 15 minuter. Tillsätt de rostade cocosflingorna och lägg därefter i ca 500gram lax t ex portionsbitar skurna i ca tre delar. Tillsätt 400 gram djupfryst bladspenat som är lite halvtinad och urkramad från vätska. Låt koka på svag värme i ca 10 minuter till så fisken är genomkokt men inte sönderkokt och bladspenaten varm och tinad.  Pressa i juicen av en lime och garnera med limeklyftor och lite färsk koriander om det är något som du tycker om. Smaka av med salt.

Idag har jag dekorerat med lite friterad squashskivor för att få en mästerkocks touch på det hela eftersom koriandern och limeklyftorna fattades hemma.

Det här receptet har jag lagat i många varianter och upp til 30 personer genom att multiplicera ingredienserna. Alltid fungerat och varit otroligt enkelt och uppskattat.

 Glad Påsk!

Kommentarer inaktiverade.